Saturday, August 10, 2013

Samo naprijed, karavano krvoprolića

Današnjim ljudima koji drže konce u svojim rukama što na lokalnom što na globalnom nivou, nije bitno na kom je stupnju sprovođenje demokratije i ostalih vrijednosti koje sa njom u paketu dolaze, a za koje se navodno zalažu i nazivaju smislom svog djelovanja. Čak šta više, njima je bitno da krv stalno teče, da se karavana smrti i krvoprolića stalno kreće, čas na Balkanu, čas u Palestini, Iraku, Siriji, Egiptu...
Njihovi umovi sa kriminogenom kapitalističkom nadgradnjom neće prestati sve dok iz muslimanskog svijeta ne izvuku zadnju kap nafte. Onda će ostaviti Arape da jedni drugima skidaju glave sa ramena baš kao što su to radili prije sto godina. 
I dok se sve to po planu događa, islamska intelektualna elita u pauzama od čeprkanja po prošlosti i traženja odgovora na "Gdje je to, estagfirullah, pošlo naopako?" razglaba oko nošenja sahata na desnoj ili lijevoj ruci, držanja ruku ispod ili iznad pupka u namazu i sl. 
A oni koji bi svojim novcem i bajagi uticajem stvarno mogli učiniti nešto, vozaju se po evropskim metropolama u svojim Aventadorima, Reventonima i ostalim dvanaestocilindrašima misleći da ostavljaju utisak: "Imam, može mi se!" a u stvari ostavljaju dojam: "Imam, ali sam budala, i seljačina!"

No comments:

Post a Comment